Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
156
Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sağlıklı ve güzel görünen saçlar, eskiden beri “güzelliğin simgesi” olarak kabul edilir. Ancak genetik sorunlar başta olmak üzere birçok etken, saçlarımızın sağlığını yitirmesine ve güzelliğini kaybetmesine neden olabiliyor.

Günümüzde saç dökülmesi sorununa karşı geliştirilen etkin yöntemlerden biri olarak kabul edilen protez saç, saçların tamamen kaybedilmesinde kullanıldığı gibi bölgesel dökülmelerde de kullanılabilmektedir. Ancak protez hakkında bilinmesi gerekenler konusunda yeteri kadar bilginiz yoksa, saçlarınızda istediğiniz güzelliği yakalamanız biraz zor olur.

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Genellikle saç ekimi için uygun olmayan kişilerin tercih ettikleri protez saç, en az saç ekimi kadar dikkat edilmesi gereken bir saç ekim yöntemidir. Peki, protez saç hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir, protez saç ekiminden önce ve sonra yapılması gerekenler nelerdir, protez saç bakımı nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını bu yazımızda sizlere sunacağız.

Protez saç nedir?

Protez saç, uzmanlar tarafından kişinin saçlarındaki dökülme bölgesinde gerekli ölçümlerin yapılarak yüzde 100 insan saçı dokusu kullanılarak geliştirilen tekniklerle üretilen saçtır. Çoğu zaman gerçek saçtan ayırt etmenin mümkün bile olmadığı protez saçlar, günümüzde erkeklerin daha çok tercih ettikleri yöntemlerden biridir.

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Neden protez saç?

Bazı saç dökülmesi problemlerine karşı saç ekimi yaptırmak mümkün olmayabiliyor. Mesela kalıcı bir hastalıktan dolayı saçların dökülmesi, kemoterapi gören kişiler ve ilaçlara bağlı olarak kalıcı saç dökülmesi yaşayan kişiler başta olmak üzere “köse” olarak adlandırılan ve doğuştan vücudunun herhangi bir yerinde kıl bulunmayan kişilerde saç ekimi gerçekleştirmek mümkün olmayabiliyor. Bu tip durumlarda, önce kişinin gerekli tedavileri uygulaması gerekmektedir, bu da çözüm olmadığında, protez saç bu konuda yardımcı olabilen bir uygulamadır.

İlginizi Çekebilir  Protez Saç Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Protez saç neyden yapılır?

Protez saç, %100 insan saçı dokusu kullanılarak elde edilen bir saç tipidir. Bu nedenle yaptıran kişide saçların protez olduğu kesinlikle anlaşılmamaktadır. Fakat bu konuda seçim yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. Bazı firmalar, saç için farklı yapıda malzemeler de kullanabilmektedirler. Bu yüzden güvendiğiniz ve saçların tamamen insan saçı dokusundan üretildiğine emin olduğunuz bir markadan yana tercih yapmanız önemlidir. Kaliteli bir protez saç, kişinin isteğine bağlı olarak dalgalı, kıvırcık ya da istenen farklı şekilde tasarlanabilmektedir. Bu da doğal bir görünümün elde edilmesini sağlar.

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Protez saçın orijinal saçtan farkı yok

Uzaktan bakıldığında herhangi bir şeyin belli olmadığı bir saç tipi olduğu için buna “doğal saç” da diyebiliriz. Fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi seçim yaparken doğru seçim yapmak önemlidir. Çünkü doğru malzeme kullanılarak elde edilmeyen protez saçlar, doğal görünümden uzak kalırlar ve istenen sonucu vermezler.

Protez saç ile saç ekimi aynı mıdır?

Saç ekiminde kullanılan yöntem cerrahi prosedürdür ve kişinin kendi saç kökleri kullanıldığı için ekilen saçlar uzatılabilir. Fakat protez saçlar öyle değildir. Her ne kadar gerçek saç dokusu kullanılarak elde edilse de saç kökleri, saç derisi ile ilintili olmadığı için uzama gibi bir durum söz konusu olmaz. Saç ekiminde yüzde 100 saç garantisi yoktur, bazen çok uzun seanslar da gerekebilir, fakat protez saçlar öyle değil, gerekli ölçümler alınıp yerleştirildikten sonra herhangi bir süre içinde beklemeye gerek kalmadan saçlarınızı tarayabilirsiniz.

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Protez saç pahalı mı?

Saç ekimi için uygun olmayan kişilerin daha çok tercih ettikleri protez saçlar, maalesef fiyat konusunda o kadar da uygun değil. Aslında uygun alternatifleri var ama bu saçlardan da istediğiniz verimi elde etmeniz maalesef mümkün olmaz. Ortalama 3000 ile 6000 TL arasında değişen protez saç fiyatları, uygulanacak saçın kalitesine göre değişebiliyor. Piyasada daha uygun fiyata da saç bulabilirsiniz ancak bunları tercih ettiğinizde, saçlarınızda “kalite” aramamanız gerekir, yani bir sabah uyandığınızda saçlarınızın her birinin başka bir tarafta olması durumunu göze almanız gerekebilir.

İlginizi Çekebilir  Protez Saç Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Protez saçların ömrü ne kadardır?

Bu kadar para verdikten sonra takılacak saçın ne kadar kalacağını elbette merak edersiniz. Protez saçlar, çok da uzun ömürlü saçlar değil. Biraz da kişinin doğru şekilde bakım yapmasına bağlı olarak ömrü uzayabilir ya da kısalabilir. Kaliteli bir saç ve bakımı doğru şekilde yapılmış protez saçların ortalama ömrü 6 ile 9 ay arasında değişmektedir.

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Protez saçlar taranır mı?

Saç sahibi olmak elbette özgüven açısından güzel bir şeydir ama saç modası da sürekli değiştiği için protez yaptırmak isteyenler, bu saçların şekil alıp almayacağını merak ederler. Protez saçlar, normal saçlardan farklı olarak aynı uzunluktadırlar. Fakat kişi, uygulamadan sonra istediği kısalığa getirebilir, saçlarını tarayabilir. Yani moda dünyasına ayak uydurmak için herhangi bir engel söz konusu değildir.

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Protez saç bakımı nasıl yapılır?

Yaş ve cinsiyet farkı olmaksızın herkesin yaptırabileceği protez saçlar için bakım oldukça önemlidir. Sağlıklı ve güzel görünmesi açısından rutin olarak bazı bakımlarının yapılması gerekir ve bu bakımlar, kişinin kendisi tarafından değil, uzmanları tarafından yapılması gerekir. bunun nedeni ise protez saçlar takıldığında kullanılan medikal bantlar ve tıbbi solüsyonlardır. Bu malzemelerin hava ve su geçirgenlik özelliği bulunduğu için bakım yapılması gerekir. Zaman içerisinde bu özelliğini kaybeden bu malzemelerin yenilenmesi gerekir, yenilenmediğinde, saçlarda istenen güzelliği elde etmek bir yana saçların çok kötü görünmesi gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle uzmanın size söylediği zamanlar içerisinde saç bakımı yaptırmanız gerekmektedir.

Editör Puanı:
Bu yazıyı puanlamak için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here