Saç düzleştiriciler saça zarar verir mi?

0
64
Saç düzleştiriciler saça zarar verir mi?

Saç düzleştiriciler, saçlara zarar verir mi?, yanmış saçlar için maske tarifi detaylarını bu yazımızda bulacaksınız.

Saç güzelliğini sağlamak adına kullanılan saç düzleştiriciler, doğru şekilde kullanılmadığında, saçlar üzerinde ciddi anlamda zararlara neden olmaktadır.  Isı yayma mantığı ile çalışan saç düzleştiriciler, ek tedbirler alınmadan kullanıldığında, saç derisi ve saç tellerini tahrip ederler. Bu da zaman içinde saçların zarar görmesine neden olur. Uzmanlar, sürekli olarak saçların ısıya maruz bırakılmasının saç derisi üzerinde tahribata neden olduğunu belirtmekte olup, kullananların dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Saç düzleştiriciler saça zarar verir mi?

Yapılan araştırmalara göre saç dökülmesi şikâyetlerinden hastanelere müracaat eden kadınlarda yaşanan bu sorunun ana kaynağı olarak kullanılan saç düzleştiricilerin büyük etken olduğu görülmüştür. İngiltere’nin hastane kökenli 7 kliniğinde yapılan araştırmalar, eski nesil çelik tabanlı saç düzleştiriciler ile yeni nesil seramik düzleştiriciler arasında da farklılıkların olduğunu belirtmektedir.  Çünkü eski saç düzleştiricilerin ısınabilmesi için ortalama olarak 20 dakikaya ihtiyaç vardı ve bu da saçlara daha az zarar veriyordu. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha kısa sürede 220 derecelik ısıya ulaşabilen saç düzleştiricilerin, saçlara daha fazla zarar verdiği tespit edilmiştir.

Saç düzleştiriciler neden zarar verir?

Saç düzleştiricilerin zarar vermesinin tek nedeni, saç yapısının narin olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle teknolojinin yenilenmesi ile birlikte daha sık kullanılmaya başlanan seramik tabanlı ısıtıcılar, kısa sürede ciddi anlamda yüksek ısıya ulaşmaktadır ve saçların hassas olması bu ısıya dayanıklılığını düşürmektedir. Bu da haliyle, saçların zarar görmesine neden olmaktadır.

İlginizi Çekebilir  Doğal yöntemlerle saçlarınızı düzleştirme

Saç düzleştiriciler saça zarar verir mi?

Uzmanlara göre, saç düzleştirici kullanılırken, 220 derecelik bir ısının direkt olarak saçlara verilmemesi gerekir. Düzleştiriciler yeterli ısıya geldikten sonra bir süre soğumaya bırakılarak kullanılmalıdır. 2020 derece yerine 180 derecelik bir ısı ile saçlara işlem yapılması, zararı tamamen ortadan kaldırmasa da en azından daha az zarar verecek duruma getirir buna ek olarak saç koruyucu spreylerin kullanılması da yine saçların zarar görme derecesini düşürmeye yardımcı olur.

Gereksiz yere düzleştirici kullanmaktan kaçınılmalıdır

Saç bakım ve cilt uzmanları, her ne kadar saç koruyucu spreylerin saçların zarar görmesini engellendiği yönünde söylentiler olsa da bunun yüzde 100 saçları koruduğunu söylemek kesinlikle doğru değildir. Bunların da birer kimyasal ürün olduklarını unutmamak gerekir. Ancak saç düzleştirici kullanmadan önce saç koruyucu sprey kullanmak, en azından saçların göreceği zararı en aza indirgemek açısından faydalıdır. Bu yüzden es de geçmemek gerekiyor.

Saç düzleştiriciler saça zarar verir mi?

Saç düzleştirici kullananların düzenli bakım yapmaları gerekir

Saç güzelliği kadın ve erkekler için önemlidir. Fakat istemsizce de olsa kullanılan düzleştiriciler, saçlara ciddi anlamda zarar verebiliyor. Bu yüzden olumsuz olan bu durumlara engel olabilmek için düzenli olarak saç bakımı yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, buna ek olarak rutin saç maskesi yapmak, saç bakım kremi kullanmak ve doğal saç bakım yağları kullanmak da yine saçların yıpranmasını engellemek adına önemli oranda yardımcı olur.

Saç yanmalarına karşı maske

Aşırı işlem gören saçlarda yanmalar meydana gelir. Saç düzleştirici kullanmak, saçları boyamak, röfle yaptırmak, perma yaptırmak gibi işlemler her ne kadar güzelleşmek adına kullanılan yöntemler olsalar da bu gibi işlemler, zaman içinde saçların zarar görmesine neden olur. Aşağıda vereceğimiz saç bakım maskesi tarifi sayesinde zarar gören saçlarınızın onarılmasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Saçlarınız dümdüz görünsün: Saçları düzleştiren 5 etkili formül

Saç düzleştiriciler saça zarar verir mi?

Yanmış saçlar için maske tarifi

Yıpranmış, aşırı işlem görmüş ve kurumuş saçlar için maske tarifine geçmeden önce gerekli malzemeleri sıralayalım.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 5 kaşık hindistancevizi yağı

Hazırlanışı ve kullanımı

Uygun bir kabın içerisinde yumurta ile hindistancevizi yağını karıştırın. Daha sonra saçlarınıza uygulayın. Saç derisinden saç uçlarına kadar iyice yedirdiğinizden emin olduktan sonra yarım saat kadar saçlarınızda bekletin. Daha sonra hafifi şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Bu saç maskesini düzenli bir şekilde kullandığınızda, yıpranmış saçlarınızın onarıldığını göreceksiniz.

Aloe vera maskesi

İşlem gören saçların onarımında yardımcı olan bir diğer maske aleo vera maskesidir. Evde yapabileceğiniz bu maske ile de yine saçlarınızın onarılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

  • 2 çay kaşığı gliserin,
  • 4 yemek kaşığı avokado yağı
  • 2 çay kaşığı aloe vera jeli

Hazırlanışı ve kullanımı

Elinizdeki malzemeleri uygun bir kapta karıştırdıktan sonra saç derinizden başlayarak saç uçlarına kadar masaj yaparak maskeyi uygulayın. Saçlarınızın maskeyi iyice emdiğine emin olduktan sonra 20 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Haftada 2 defa uygulayabileceğiniz bu maske ile yıpranmış saçlarınızın yeniden eski sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Jojoba yağı maskesi

İnce telli saçlılara ve yanmış saçları ciddi anlamda besleyen jojoba yağı, içerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Jojoba yağı maskesini hazırlamak ve kullanmak oldukça kolaydır.

Gerekli malzemeler:

  • 1 çay kaşığı biberiye yağı
  • 4 yemek kaşığı jojoba yağı

Hazırlanışı ve kullanımı

Uygun bir kabın içerisinde elinizdeki malzemeleri karıştırın ve daha sonra saçlarınızın kökünden ucuna kadar iyice emmesini sağlayın. 25 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. 2 ay süre ile kullanabileceğiniz bu maske ile yıpranmış ve yanmış saçlarınıza destekte bulunabilirsiniz.

Editör Puanı:
Bu yazıyı puanlamak için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here