Doğal saç düzleştirme yöntemleri ile saçlarınızın daha düz ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Keratin, saçlarınızın doğal ve güzel görünmesini sağlayacaktır.
Güzel görünebilmenin en temel yolu saçların güzel olmasından geçer. Düz, parlak ve canlı saçlara sahip olanlar, hem daha havalı bir görünüme sahip olurlar hem de daha alımlı olurlar. Ama saçlar, insan vücudunun en kırılgan ve en çabuk hasar gören bölgesi olduğu için ister saçlarınız kıvırcık olsun ister düz olsun, zaman içinde sağlığını yitirir ve düz görünümünü kaybetmeye başlar. Saçlarınızı düzleştirmek aslında sizin kenti elinizdedir. Kullanacağınız birkaç basit saç bakım maskesi ve uygulayacağınız saç düzleştirme yöntemleri ile pürüzlü görünen saçlarınızı düzleştirebilirsiniz.
Her kadın, saçlarının düz ve güzel görünmesini ister elbette, bir de doğal görünmesini. Ama yapılan bazı işlemler, saçlarımızın her ne kadar istediğimiz gibi görünmesini sağlasa da bir yandan da zarar veriyor. Mesela sık saç maşası kullanmak, saç şekillendirici cihazlar kullanmak, saçların hasar görmesine neden olur. Her ne kadar ilk anlarda saçlarda istediğimiz düzlüğü, saç şekillendiriciler sayesinde yakalayabilsek de zaman içinde saçların sağlığından uzaklaşması işten bile sayılmayacak.
Saçlara sürekli olarak işlem uygulamak, saç köklerinin ve hücrelerinin vitamin kaybetmesine neden olur bu da saçların yıpranmasına yol açar. Düzenli bir şekilde kullanılacak keratin ile bu sorunu çözmek mümkündür aslında.
Keratin saç düzleştirir mi?
“Saç özü” olarak da tabir edilen keratin, saçların sağlıklı ve güzel görünmesinde oldukça büyük etkiye sahiptir. Eksikliğinin yaşanması ise her yaştan kişide saç dökülmeleri başta olmak üzere birçok saç probleminin yaşanmasına yol açar. Aslında düzenli beslenme sayesinde, keratin eksikliği giderilebilir. Ama büyük şehirlerde yaşayan ve sürekli çalışma hayatının içerisinde yer alan biri için düzenli beslenme neredeyse imkânsızdır. Dikkat edilirse, saç dökülmesi veya diğer saç problemleri ile en çok karşı karşıya kalan kesim, büyük şehirlerde yaşayan insanlardır. Bunun nedenleri oldukça fazla olmakla birlikte; yoğun iş temposunun yarattığı stres, doğru beslenememe gibi etkenlerdir.
“Keratin saç düzleştirir m?” sorusunun yanıtına gelince; tek cevapla “evet” denilebilir. Çünkü keratin, saçların sağlıklı kalmasında oldukça etkilidir. Aslında sadece saçlar üzerinde değil, tırnaklar üzerinde de etkili olan bu bileşkenin eksilmesi birçok problemi beraberinde getirir. Kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip kişilerin 5-6 ayda bir keratin uygulaması yapması, saçlarının düzleşmesine yardımcı olur, yıpranmış ve kurumuş saçların yeniden canlanmasını sağlar, saçların daha hacimli, daha gür ve parlamasına yardımcı olan keratin, düzenli şekilde kullanıldığında büyük bir etki göstermektedir.
Saçlarınızın düzlüğünü koruyun
Düz saçlar, daha kolay şekil alır, daha kolay taranır ve bakımı da daha kolaydır. Ama hayatın gerçekleri de değişmezdir. Saçlarınıza ne kadar özen gösterirseniz gösterin, bir şekilde saçlarınız zaman içinde yıpranmaya yüz tutacaktır. Bu yüzden, doğal yaşlanma sürecine karşı saçlarınızı korumak ya da korumamak tamamen sizin elinizdedir. Doğal yöntemlerle saç düzleştirme yöntemleri kullandığınızda, saçlarınıza çok fazla işlem yapma gereksinimi duymayacağınız için ilerleyen dönemlerde saçlarınızdaki pürüzlük de daha az olacaktır. Peki, doğal saç düzleştirme yöntemleri nelerdir?
Süt ile saçlarınızı düzleştirebilirsiniz
A, D, B1, B3, B9 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengin olan süt, sağlıklı kalabilmek için düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Uzmanların da önerisi bu yöndedir. Ama sütün bildiğinizden çok daha fazla faydası vardır ve bu faydaları arasında saç düzleştirme faydası da bulunmaktadır.
Saçların beslenmesi için gerekli olan protein bakımından zengin olan sütü saçlara uygulamak oldukça kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, bir miktar sütü bir sprey şişesine koymak ve saçlarınıza sıkmak olacaktır. 30 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Sütün kokusu biraz ağır olsa da saçlarınız henüz nemli iken sevdiğiniz bir kokuyla sütün kokusunu kapatabilirsiniz.
Zeytinyağı ve yumurta maskesi
Saçlarınızda doğal bir güzellik, canlılık ve parlaklık istiyorsanız, evinizde mutlaka bulunan zeytinyağı ve yumurtayı bir araya getirerek maske yapabilir ve bu maske ile saçlarınızı besleyebilirsiniz. Doğal saç düzleştirme yöntemleri arasında yer alan zeytinyağı ve yumurta maskesi, uygulanması kolay olan bir yöntemdir.
İki adet yumurta ve iki yemek kaşığı zeytinyağını uygun bir kapta çırparak karıştırın. Bir kıvama ulaştıktan sonra bu karışımı saçlarınıza sürün ve bir süre bekledikten sonra ılık su ve hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Düzenli kullandığınızda, saçlarınızda doğal bir düzleşmenin meydana geldiğini göreceksiniz.
Muz maskesi ile saç düzleştirme
Severek tükettiğimiz meyvelerden biri olan muz, saç bakımında da doğal düzleştirici olarak kullanılabiliyor. İçerisinde saç dostu olan folat ve B6 vitamini barındıran muz, düzenli bir şekilde uygulandığında, yıpranan saçların yeniden onarılmasına ve saçların düz görünmesine yardımcı olmaktadır.
Muzun kabuğunu soyun, küçük dilimlere ayırdıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kıvamı elde ettikten sonra içerisine zeytinyağı, yoğurt ve bal ekleyip yeniden karıştırın. Merhem kıvamını elde ettikten sonra saçlarınıza uygulayın. Saçlarınıza eşit bir şekilde dağıldığından emin olduktan sonra bir bone yardımı ile saçlarınızı kapatın ve yarım saat kadar bekleyin. Daha sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Düzenli kullanımda, saçlarınızda belirgin bir şekilde düzleşme göreceksiniz.
Rutin bakım yaparak saçlarınızın düz kalmasını sağlayın
Saçlar, kısa sürede yıpranabilen özelliğe sahip olduğu için düzenli şekilde bakım uygulamak şarttır. Ancak kullanacağınız saç bakım yağı, saç kremi, saç maskesi veya diğer ürünlerin kesinlikle bitkisel içerikli olmasına özen göstermeniz gerekir.
Bazen saçlarda yapılan bariz bakım hataları, saçların zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden saç bakımı yaparken kullanacağınız ürünlerin kaliteli olması ve saç tipinize uygun olması önemlidir.